yogavakantie in de bergen

In 2018 bieden we – op verzoek van velen! – een nieuw programma aan van bergwandelen in combinatie met yoga.

Ons uitgangspunt is het comfortabele hotel Esprit Montagne in het idyllische bergdorpje la Chapelle d’Abondance (Portes du Soleil). In de Haute Savoie kun je genieten van bergweides vol met bloemen, magnifieke uitzichten, groene almen waar het gebel van de koeien klinkt. We starten alle dagen met een yogasessie voor het ontbijt onder leiding van yogadocente Rebecca Denekamp. Uiteraard vindt dit buiten plaats (mits het weer dit toelaat). Vervolgens gaan we op pad voor een bergtocht onder leiding van International Mountain Leader (IML) Anne van Galen.

Op woensdag vertrekken we voor een overnachting in de Refuge de Dent D’Oche. Deze hut ligt als een adelaarsnest op 2114 m hoogte. We hopen de volgende ochtend de zonsopgang te kunnen meemaken op de top van de gelijknamige berg, met uitzicht over het meer van Genève. Donderdag en vrijdag overnachten we weer in Esprit Montagne.

Elke avond genieten we van de heerlijke keuken van het hotel van bergliefhebber Alke Staal. In het hotel kun je gebruik maken van de sauna en ook massages behoren tot de mogelijkheden.

Uitgebreid programma overzicht YogaTrekking Haute-Savoie 2018

 

yoga tijdens de trektocht

Yoga tijdens de trektocht

wandelen in de bergen

Genieten van het uitzicht

Wandelen door bloemenvelden

Yoga tijdens YogaTrekking

Dagelijks starten we vóór het ontbijt met een yogasessie en tijdens de tocht zullen we op een geschikte plaats in de bergen nog eens ruimte maken voor een yoga/meditatiesessie. Als er individuele wensen zijn op het gebied van yoga/meditatie zijn deze uiteraard bespreekbaar.
Er wordt zowel Yin en Yang yoga gegeven. Yin yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen, de focus ligt op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken de dieper gelegen spieren. Yang (vinyasa) yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Yoga in combinatie met een stevige wandeltocht wordt over het algemeen als zeer plezierig ervaren én reduceert de hoeveelheid spierpijn aanzienlijk. Belangrijk om te weten is dat er bewust wordt gespeeld met de intensiteit van de yogasessies. Yoga, maakt je soepel, sterk en scherp. Hierdoor kan je de week extra intens ervaren en kom je met een hoger energieniveau terug naar huis.

 

yoga reizen bergwandelen 2

Wandelen door de bergen

yoga reizen

Proeven van de lokale keuken

Praktische Informatie en Programma

Deze reis wordt dit jaar georganiseerd door Mountain Leader, Anne van Galen van www.overdebergen.nl.

Voor meer informatie of boekingen mail naar: anne@overdebergen.nl

 

Prijs en vertrekdatum

PRIJS € 955,- PER PERSOON op basis van half pension

23 juni tot en met 30 juni 2018