Genieten van het uitzicht

Algemeen

De Ecrins in Frankrijk kenmerkt zich door rust en afzondering. De zon schijnt hier gemiddeld 300 dagen per jaar. Het Parc National des Ecrins omvat 90.000 hectare beschermde natuur met daar omheen nog eens een beschermde zone van 180.000 hectare. Het gebied is bekend bij toeristen maar wordt niet overspoeld door de massa. Dat betekent dat de Ecrins de uitgelezen bestemming is voor yoga in de bergen. Het is een oase van rust. Tijdens de tochten bestaat de mogelijkheid dat we steenarenden of gieren zullen spotten of oog in oog staan met één of meerdere gemzen. Ook staat het gebied bekend om zijn uitbundige flora en verscheidenheid in gesteenten. De hoogste berg in de omgeving is Barre des Ecrins (4102 meter). Tijdens onze reis zullen we ons met name begeven op hoogten tussen de 1500 en 2500 meter in de omgeving van het dorp Puy Saint Vincent.

Tochtinformatie en intensiteit

Dagelijks maken we schitterende bergwandeling door de Ecrins waarbij we dagelijks andere plekken  zullen aandoen. De exacte routekeuze is afhankelijk van het weer en de wensen van de groep. De  tochtleider heeft verschillende opties voor handen in de omgeving van ons chalet.

De nadruk tijdens het wandelen ligt op beleving en niet zo zeer op prestatie. Echter, tijdens de reis is  er  voldoende ruimte om ook aan individuele wensen te voldoen. Op bepaalde momenten tijdens de  week  bestaat de mogelijkheid om te differentiëren en het uithoudingsvermogen te versterken.

Tijdens de week maken we een trektocht van drie dagen. Tijdens deze trektocht draagt iedereen een  eigen  rugzak met spullen voor de overnachting. Deze rugzak zal maximaal 10 kg zijn. De overige dagen  hoeft het  gewicht van de rugzak niet boven de 5 kg uit te komen. In principe is een wandelconditie van  4  wandeluren op een dag met rugzak voldoende om deel te nemen aan deze reis.

 

Culinaire verrassingen van de chef

Refuge du Kern

Yoga bij Le Glacier Blanc

 

 

 

Accommodatie en Verzorging

We overnachten in totaal 5 nachten in het luxe Chalet Chaud in het pittoreske dorpje Puy-Saint-Vincent. Annemarie van den Berg en Taco Spriensma van CookEnRoute zullen deze week de sterren van de hemel koken.

Tijdens de 3-daagse trektocht reizen we ook op basis van half pension. Echter, omdat de eerste hut een onbemande hut is zijn we hier op onszelf aangewezen. We koken de eerste avond van de trektocht met de groep in de hut waarbij we ingrediënten gebruiken die we deels zelf hebben meegenomen. De tweede overnachting is in een bemande hut en daar kunnen we dus weer heerlijk achterover hangen na een dag wandelen en genieten van wat de huttenwaard op het menu heeft staan.

De laatste overnachting van de reis is wederom in het luxe chalet  Chaud. Daar genieten van een heerlijk afsluitend diner en een goede nachtrust zodat we de volgende dag schoon en uitgeslapen terug kunnen keren naar Nederland.

 

Programma

Yogasessies
Dagelijks starten we vóór het ontbijt met een yogasessie van yogadocent Erwin van Berkel, tijdens de tocht zullen we op een geschikte plaats in de bergen nog eens ruimte maken voor een yoga/meditatiesessie. Als er individuele wensen zijn op het gebied van yoga/meditatie zijn deze uiteraard bespreekbaar.

Er wordt zowel Yin en Yang yoga gegeven. Yin yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen, de focus ligt op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken de dieper gelegen spieren. Yang (vinyasa) yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Yoga in combinatie met een stevige wandeltocht wordt over het algemeen als zeer plezierig ervaren én reduceert de hoeveelheid spierpijn aanzienlijk. Belangrijk om te weten is dat er bewust wordt gespeeld met de intensiteit van de yogasessies. Yoga, maakt je soepel, sterk en scherp. Hierdoor kan je de week extra intens ervaren en kom je met een hoger energieniveau terug naar huis.

Dag 1
Aankomst in Puy Saint Vincent vanaf 16.00 uur. Gezamenlijk diner en daarna korte kennismaking en doornemen programma

Dag2
Wandeling door de omgeving Puy Saint Vincent
De eerste dag zal in het teken staan van kennismaking en het verkennen van de omgeving. We zullen een relatief simpele wandeling maken naar de vallei van de rivier Narreyroux. Dit is een afgelegen vallei ter hoogte van het dorp Vallouise. Afhankelijk van de wensen van de groep bestaat de mogelijkheid om de waterval aan het einde van de vallei te bezichtigen. Gedurende de tocht zullen we op een geschikte locatie aan de rivier een yogasessie aanbieden.
8,5 km, 5u, +400m, -400m

Dag 3
Wandeling naar Dormillouse
Het gehucht Dormillouse heeft een speciaal karakter. Het is een afgelegen dorp op een hoogvlakte waar in de hoogtijdagen meer dan 300 mensen woonden en werkten. Het heeft een zeer onrustige geschiedenis waarbij oorlog en vervolging aan de orde van de dag waren. Vandaag de dag is het dorp zo goed als uitgestorven maar er we krijgen hier een prachtige indruk van een afgelegen bergdorp uit de 14e eeuw. Daarnaast genieten we van een kop koffie met iets lekkers op het terras van …., de enige bewoner van Dormillouse vandaag de dag.
8,5 km, 6u, +500m, -500m

Dag 4
Wandeling naar le Glacier Blanc
Vandaag maken we een wandeling in de omgeving van de hoogste berg van de Ecrins, de Barre des Ecrins (4102 meter). We lopen in de richting van Refuge du Glacier Blanc aan de voet van de gletsjer. Na een stevige klim gaan we op zoek naar een mooie plek voor een yogasessie en om van het uitzicht te genieten.
9½ km, 6½u, +700m, -700m

Dag 5
Traject Pallon – Refuge du Kern (start 3-daagse trekking)
Nadat we met de groep de nodige inkopen hebben gedaan beginnen we aan een 3-daags trekking. We beginnen in het gehucht Pallon, nabij Freissinières, en wandelen over een indrukwekkende graat (Cretes de la Rortie) naar onze eerste hut. Op de graat genieten we van prachtige vergezichten, we wandelen door bloemenvelden en langs bergmeertjes. Halverwege de dag maken we nog tijd voor een yogasessie om de spieren even los te maken, zodat we ook uitgebreid kunnen genieten van de tweede helft van de tocht totdat we bij Refuge du Kern arriveren. De avond staat in het teken van gezamenlijk koken en genieten van het uitzicht over de Ecrins.
12½ km, 7u, +800m, -400m

Dag 6
Traject Refuge du Kern – Refuge de la Pousterle
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt starten we met de tweede dag van onze trekking. We dalen door het bos af naar het dal van de Fournel. Daar zullen we een stukje stroomopwaarts lopen voor een geschikte plek voor een yogasessie. Het dal van de Fournel is een van de groene pareltjes van de Ecrins. Met een enorme verscheidenheid aan wild en vogels en een wild kolkende rivier is de plek bij uitstek voor een yogasessie. Nadat we de omgeving goed in ons hebben opgenomen is het tijd om onze weg te vervolgen naar Refuge de la Pousterle. Een stevige klim tot besluit zorgt ervoor dat we verdiend kunnen neerploffen op het terras van de hut.
15 km, 8u, +900m, -600m

Dag 7
Refuge de la Pousterle – Puy Saint Vincent
Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Tete d’Oreac waar we nog eenmaal kunnen genieten van het uitzicht over de omgeving. Tete d’Oreac leent zich uitstekend voor ontspanningsoefeningen of stiltemeditatie. Uiteraard gaan we hier gebruik van maken. Als iedereen klaar is voor de afdaling, vervolgen we onze weg richting Puy Saint Vincent. Halverwege de middag komen we aan in onze accommodatie. Tijd voor ontspanning.
9 km, 4½u, +300m, -650m

Dag 8
Einde reis na het ontbijt

Het programma is altijd onder voorbehoud. Weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.

Praktische informatie en programma

Deze reis wordt door Mountain Leader, Anne van Galen  in samenwerking met de NKBV georganiseerd. Voor de uitgebreide informatie en boekingen, klik hier.

Prijs en vertrekdata

Prijs € 995,- per persoon op basis van half pension.

15 september tot en met 22 september 2018