Wim Hof Methode op Sneeuwschoenen

Wim Hof Methode op Sneeuwschoenen

Deze bijzondere editie van YogaTrekking staat in het teken van het toepassen van de Wim Hof Methode onder supervisie van een erkende instructeur in een wel héél bijzondere omgeving. Alta val Maira in de Italiaanse Piemonte is een wonderschone, zeer afgelegen en ruige omgeving waarin we naar hartenlust kunnen oefenen met de Wim Hof Methode terwijl we genieten van sneeuwschoentochten onder begeleiding van een erkende International Mountain Leader. De basis van veiligheid en kennis in combinatie met de keuze voor een luxe accommodatie met heerlijk eten op een fantastische locatie zorgt voor een onvergetelijke ervaring in dit onbekende stukje Italië.

Onze International Mountain Leader draagt zorg voor een veilige route door het ongerepte landschap en zorgt ervoor dat we op de meest indrukwekkend plekken komen. Iedere deelnemer ontvangt van ons de noodzakelijke veiligheidsuitrusting die benodigd is voor het maken van tochten in een besneeuwde en bergachtige omgeving. Tussen de besneeuwde bergtoppen zullen de drie pilaren van de Wim Hof Methode worden uitgelegd en geïnstrueerd: koude training, ademhalingsoefeningen en mindset/focus. We zullen daarbij zorgdragen voor een natuurlijke opbouw in intensiteit en uitdaging. Gedurende de week zullen we een tweedaagse sneeuwschoentocht maken waarbij we een bezoekje brengen aan wederom een luxe hut in een naastgelegen dal. Aan het einde van de week ben je bekend met alle facetten van de Wim Hof Methode en heb je de methode ook daadwerkelijk mogen ervaren in een passende en uitdagende omgeving. Juist de combinatie van een International Mountain Leader en een Wim Hof Instructeur geeft unieke mogelijkheden voor het programma. Het biedt niet alleen mogelijkheden voor mooie en uitdagende routes door de sneeuw maar het geeft ook vaardigheden die in de rest van je leven kan toepassen als je daar behoefte aan hebt.

De Wim Hof Methode

Veel mensen zijn wel bekend met Wim Hof alias ‘The Iceman’ en zijn prestaties op het gebied van  de omgang met koude. Maar waar is zijn methode eigenlijk op gebaseerd?

Gedurende deze YogaTrekking zullen de drie pilaren van de Wim Hof Methode worden uitgelegd en geïnstrueerd: koude training, ademhalingsoefeningen en mindset/focus. Dit zal gebeuren in combinatie met fysieke oefeningen. De Wim Hof instructeur zal bepaalde aspecten behandelen over de menselijke fysiologie, het centraal zenuwstelsel en de functies van de hersenen, evenals begrippen en basishoudingen uit de yoga- en meditatieleer. Wat is yoga? Wat gebeurt er in de hersenen tijdens meditatie? Wat zijn de remmingen en blokkades?

Middels het aanleren van diverse fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen worden blokkades uit de weg geruimd en zal je energie beter stromen. Deze oefeningen zullen je lichaam flexibeler maken en je in staat stellen om een scherpere focus te krijgen die leidt tot een dieper bewustzijn. De oefeningen zullen de geest, het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het cardiovasculair systeem trainen en verbeteren.

Voor meer informatie over deze bijzondere YogaTrekking, klik hier: