De website van YogaTrekking is online

De website van YogaTrekking is online

Vorig jaar tijdens een tocht door Zweeds Lapland, stond ik samen met Rebecca Denekamp, ver van de bewoonde wereld, voor een bordje waarop stond ‘meditationsplats’. We keken elkaar aan en vroegen ons af waarom ze hier bordjes voor maakten. Mediteren kan toch overal? De rust en ruimte in de bergen helpen echter wel mee om je hoofd leeg te maken en even nergens aan te hoeven denken. Toch raar dat de dagelijkse gedachten ineens plaatsmaken voor creatieve ideeën en dromen voor de toekomst op het moment dat mensen in de bergen zijn. Waarom beginnen we geen bedrijf dat zich volledig richt op de combinatie van bergen met yoga en meditatie? Rebecca is immers erkend yogadocente en ik ben druk bezig met mijn opleiding tot International Mountain Leader. Dat betekent niet alleen enthousiasme, motivatie en passie voor bergachtige bestemmingen en yoga, maar ook nog een professionele basis om onze gasten te begeleiden. Als de Kamer van Koophandel een vestiging had in Zweeds Lapland, dan hadden wij ons daar ter plekke ingeschreven.

Terug in Nederland hebben we contact gezocht met Anne van Galen. Anne woont in de Franse bergen en is een ervaren International Mountain Leader. Ik had in het voorjaar van 2014 tijdens een tocht door de Franse Alpen met haar gesproken en kreeg toen de indruk dat ze wel geïnteresseerd zou zijn in een samenwerking.

Nu, 8 maanden later, bieden we gezamenlijk onze eerste YogaTrekking aan in de Franse Ecrins. En we hebben bergen met ideeën voor de toekomst.

Waar zo’n trektocht door Zweeds Lapland al niet goed voor is. Dat is precies was we onze medereizigers ook gunnen; een periode van rust en ruimte voor jezelf om na te denken over waar je staat, wat je nog wilt en hoe je dit wilt bereiken. Dit allemaal zonder jezelf lastig te vallen met de gedachten en hectiek van iedere dag.

Met sportieve groet,

Hayo

2 thoughts on “De website van YogaTrekking is online

 1. John

  Mooie uitnodigende site!
  Zowel qua fotos, tekst als idee erachter.
  Complimenten en gefeliciteerd!
  Ga graag n keer mee

  Maak er n mooie week van daar in de ecrins, rebecca en hayo!

  Groet john

  1. Hayo Meijer Schrijver

   Dankjewel John! De eerste editie van YogaTrekking was een groot succes. Er zullen er nog vele volgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *