Veelgestelde vragen

 

♦ Watvoor soort yoga wordt er gegeven?

Er wordt zowel Yin en Yang yoga gegeven. Yin yoga is een intense yogastijl die je leert diep te ontspannen, de focus ligt op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken de dieper gelegen spieren. Yang (vinyasa) yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Yoga in combinatie met een stevige wandeltocht wordt over het algemeen als zeer plezierig ervaren én reduceert de hoeveelheid spierpijn aanzienlijk. Belangrijk om te weten is dat er bewust wordt gespeeld met de intensiteit van de yogasessies. Yoga, maakt je soepel, sterk en scherp. Hierdoor kan je de week extra intens ervaren en kom je met een hoger energieniveau terug naar huis

 

♦ Moet je yoga ervaring hebben?

Je hoeft niet zoveel ervaring te hebben voor YogaTrekking. Yoga is voor iedereen. Je hoeft ook niet lenig te zijn zoals iedereen altijd roept. (van yoga wordt je uiteindelijk lenig) De eerste dag zal er door de yogadocent worden bekeken wat het niveau is van de groep en  daar zullen de lessen op worden aangepast.

 

♦ Hoeveel tijd wordt er per dag aan yoga besteed?

In de ochtend ongeveer een uur. In de middag is het afhankelijk van de tocht/tijd en het weer maar de richttijd is ook een uur.

 

♦ Is het een zweverige week omdat er yoga bij zit?

Wij, zelf vinden dat YogaTrekking geen zweverig karakter heeft. Je zal wel een gezonde interesse moeten hebben voor yoga maar er zullen bijvoorbeeld geen mantra’s worden gezongen.

 

♦ Hoe zwaar zijn de tochten?

Iedereen die een gezonde basis conditie heeft kan in principe mee op YogaTrekking. YogaTrekking tour du Chambeyron is welvoor degene die een echte pittige trektocht wilt ervaren, hier moet je iets meer dan een basis conditie voor hebben.

 

♦ Watvoor kleren moet ik aan tijdens de wandeltocht als we tussendoor ook nog yoga gaan beoefenen?

De één vindt het fijn om in een wandelbroek de tocht te lopen en eventueel een yogabroek in de tas mee te nemen. De ander trekt tijdens de wandeltocht al een broek aan welke ook soepel zit voor de yogales.