Ook tweede yogareis YogaTrekking zeer succesvol

Ook tweede yogareis YogaTrekking zeer succesvol

Tussen 29 augustus en 5 september 2015 was YogaTrekking wederom gast in het immer gastvrije Alpelune voor de tweede editie van YogaTrekking. In tegenstelling tot de eerste reis hadden zich zowel mannen als vrouwen aangemeld. Iets wat we zeer verwelkomen.

Ten opzichte van de eerste YogaTrekking en op basis van de weersvoorspellingen hebben we het programma iets aangepast wat door onze gasten erg goed werd ontvangen. Zo hebben we naast onze wandelingen zoals die naar het afgelegen en verlaten Dormillouse dit keer ook een stevige wandeling gemaakt naar le Glacier Blanc. Dit is de gletsjer aan de voet van de hoogste berg van het Parc National des Ecrins; le Barre des Ecrins (4102). Een yogasessie aan de voet van de gletsjer waarbij we omringd werden door reuzen mocht uiteraard niet ontbreken. Voor sommige deelnemers wat dit moment een van de meest intense momenten van de YogaTrekking.

Uiteraard mocht de 3-daagse trektocht niet ontbreken in het programma. Wederom heeft dit tot hilarische situaties geleid. Misschien voor sommigen een klein beetje uit de comfortzone, maar is dit zo erg? Het is echt niet erg om zo af en toe eens buiten de gebaande paden te wandelen om tot nieuwe inzichten te komen. Een flesje Genepi heeft daar overigens ook wel bij geholpen.

Gedurende de week ontstond er een erg mooie groepsdynamiek. We hebben genoten en plezier gehad. Er zijn enorm veel nieuwe impressies opgedaan. Wat voor de een de eerste keer in de bergen was, was het voor de ander een eerste keer yoga. De bergen dwingen je om even stil te staan en te genieten van de imposante omgeving. Misschien geeft het wel ruimte om na te denken over dingen waar je normaal de tijd niet voor neemt. Al met al heeft eenieder op zijn eigen manier genoten en deelgenomen aan de YogaTrekking.

Na het afsluitende diner bleek dat er een hechte groep was ontstaan. We hebben gehuild van het lachen. Met name de t-shirts waarbij er een stokbrood onder de arm was geprint viel enorm in de smaak. Ondanks dat velen de volgende dag een lange reis voor de boeg hadden bleven we lang natafelen om na te praten en vooral te lachen over de afgelopen week.

We willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor jullie deelname en we hopen jullie in de toekomst nogmaals te mogen ontmoeten.

Hayo, Rebecca en Anne